Start Up Pitch natjecanje @
WANTED: U potrazi za Hrvatskim Skype-om!

U sklopu konferencije „START UP CROATIA“ održano je i natjecanje (Start Up Pitch) za najbolji startup projekt, u sklopu kojeg su se mogle prijaviti najbolje poslovne ideje ili projekti u ranoj fazi, a koji bi uz pravu podršku i investicije mogli prerasti u značajan business.
Natjecanje je organizirao ICPE (Internacionalni Centar za Profesionalnu Edukaciju - organizator konferencije Start Up Croatia), u suradnji s Netokracijom, Zagrebačkim inkubatorom poduzetništva (ZIP) i Poslovnim Savjetnikom.

Prethodno poslane prijave na engleskom jeziku sadržavale su: prezentaciju ideje na jednoj stranici formata A4 i jednominutni pitch video, uz mogućnost prezentiranja pred žirijem unutar 5 minuta.
6 najboljih projekata u finalu je dan prije konferencije uživo prezentiralo svoje poslovne ideje i projekte internacionalnom žiriju uz predsjedavanje Olivera Rothschilda. Žiri je bio sastavljen od vodećih svjetskih i hrvatskih stručnjaka za Start Up-e te predstavnika uglednih svjetskih venture capital fondova koji raspolažu ulagačkim kapitalom od preko 2 mlrd američkih dolara.

Najbolje ocijenjeni projekt nagrađen je s preko 30.000kn vrijednosti u novcu, uslugama i proizvodima, uz održanu prezentaciju u okviru programa glavne konferencije te sudjelovanje na zajedničkom izletu na Plitvicama dan iza konferencije, zajedno s predstavnicima VC fondova tj. potencijalnim investitorima u poslovni pothvat.

Predstavnik glavnog pokrovitelja Pitch natjecanja - PBZ Sinergija, Zoran Kureljušić, pobjedniku je dodijelio financijsku nagradu u iznosu od 10.000 kn. Nakon završenog konferencijskog programa glavni konferencijski dan, Oliver Rothschild je u svojstvu predsjednika stručnog žiria pobjedniku uručio priznanje. Osim toga, pobjednik je dobio 15.000kn vrijednosti usluga oglašavanja od portala Posao.hr, krila za godinu dana od Red Bulla, godišnju zalihu piva od Pana, 3 paketa ulaznica za Ultra Europe Festival te paket usluga iz područja zaštite na radu od Kontrol biro d.o.o.

Startup projekti koji su prezentirali svoje projekte pred međunarodnim žirijem su slijedeći:

DriveAngel Ltd, - prati vožnju korisnika i upozorava ga ako je ona neprimjerena te automatski obavještava centar hitne pomoći dođe li do nezgode. Zasad surađuju s Croatia osiguranjem a aplikaciju koristi 23 tisuće osoba.

MadBarz – od stranice za street workout pivotirali su u proizvod i aplikaciju vezanu uz tjelovježbu općenito, a dodali su i društvenu komponentu cijeloj priči. U novoj verziji planiraju nuditi freemium opciju te plaćene profesionalnu pretplatu i plan prehrane.

Bueno, nedakašnji Skiipi (rješava probleme u komunikaciji skijaša i boardera), nedavno su lansirali MVP (Minimum Viable Product) u bugarskom akceleratoru Eleven.

Nextbike sa sustavom za dijeljenje bicikala, koji se može vidjeti svugdje po Zagrebu, a cilj im je širiti se na što više gradova, u državi, ali i regiji. Nije riječ samo o biciklima, već o cjelovitom prijevoznom rješenju koje je “zeleno”, neovisno o gradskim infrastrukturama te ekonomski isplativo korisnicima. Zasad imaju 4000 korisnika, koji su ukupno na biciklima prešli 25 000 kilometara, a željeli bi povećati broj korisnika na 20 000.

Licks, startup koji se bavi proizvodnjom po želji izrađenih jezika za cipele. Riječ je o jezicima koji odgovaraju svim modelima i mogu se učiniti osobnima na različite načine (za natjecanje su izrađeni s konferencijskim logom). “Sneakers are boring, wear Licks” slogan je ovog startupa. Produkcijski izvrstan promotivni video vrtio se u pozadini te je ovaj startup odnio titulu za najbolju prezentaciju na Pitch Start Up Croatia natjecanju.

Teddy The Guardian, čiji proizvod je plišani medvjed s integriranim medicinskim senzorima u šapi - koji mjeri otkucaje srca, krvni tlak, zasićenost kisikom i tjelesnu temperaturu te šalje te podatke bežičnim putem na pametne telefone. Cijela tehnologija povezana s Teddyjem razvijena je tako da se jednostavno mogu dodavati nove funkcionalnosti, na čemu se stalno radi, a cijeli je proizvod predodređen za brzo skaliranje. Poslovni plan za početak obuhvaća B2B pristup privatnim klinikama i farmaceutskim tvrtkama, a kad Teddy postane prepoznat kao kvalitetan alat od strane liječnika, planira se i B2C poslovanje.

Za najbolji hrvatski startup proglašen je projekt
TEDDY THE GUARDIAN
http://teddytheguardian.com/

Sponzori i partneri

GENERALNI SPONZOR

PBZ Sinergija, Poslovi za obrtnike, mala i srednja poduzeća

SREBRNI SPONZOR

VIP

VISOKO POKROVITELJSTVO

Ured Predsjednika Republike Hrvatske

POKROVITELJI

Grad Zagreb Republika Hrvatska Ministarstvo Gospodarstva Republika Hrvatska Ministarstvo Poduzetništva i Obrta

LEAD VENTURE PARTNER

RSG Capital

SPONZORI

Hamag Invest Croatia Zdravstveno Osiguranje

EDUKACIJSKI PARTNERI

Visoka škola međunarodnih odnosa i diplomacije Dag Hammarskjöld Ekonomski Fakultet Zagreb

GLAVNI MEDIJSKI POKROVITELJ

Styria International

MEDIJSKI POKROVITELJI

Posao.hr Europlakat B1 PLAKATI

Lokacija konferencije

Hypo EXPO XXI, Slavonska avenija 6, HR-10000 Zagreb